Lagere school Meppen ca. 1905
Timmerwerkplaats Frensenhoes
Carbid schieten oudejaarsdag
De Palms
Oogstfeest 2018
Fietsknooppunt 69
De Prakkehof
Mepperveld mei 2017

Donderdag 14 maart a.s. organiseert de Historische Vereniging Zweeloo een Historische Kledingshow. U wordt daarvoor bij deze van harte uitgenodigd.

Al jaren treden Geert en Annie Smink uit Koekange in heel het land op met hun show met historische kleding. De show begint in de jaren zeventig en wordt uitgebouwd naar het verleden.

Een kleine greep uit de types: U ziet opoe Tjobbe met zwart en wit ondermutsje voorbij komen met haar karbies aan de hand, op weg naar de winkel. Vrouwen in blauwe pakjes en witte bloes, tasje aan de hand en hoedje op. Mensen in rouw- of trouwkleding. U kunt zien hoe de boeren erbij liepen als ze in het hooiland of op de bouwakker waren, in de lange onderbroek, het dikke hemd en zwarte kniekousen en met de strohoed op het hoofd.

De oude veldwachter waar het gezag vanaf straalt. Of de postbode van vroeger met zijn zware tas, die lopend een briefkaart kan lezen en je dan meteen vertelt dat je 's zondags visite krijgt.

De melkboer of venter met zijn kaki kiel en geldtasje voor de buik. Ook het kleinste knechtje en dienstmeisje van de boer komen langs. Ook komt de freule langs in haar zijden jurk en mooie hoeden. Een echte blikvanger is een ruim honderd jaar oude pèlerine, een cape met motiefjes van zwarte kralen.

Het geheel wordt op een humoristische wijze aan elkaar gepraat door Geert Smink zelf.
 
De show wordt gegeven in Hotel Café Restaurant Hegen, Wezuperstraat 15 te Wezup. Aanvang van de show is 20.00 uur. Verwachte eindtijd rond 22.15 uur.
 
U bent van harte welkom!
 
met vriendelijke groet,
Judith van Goor
Historische Vereniging Zweeloo