De Prakkehof
Lagere school Meppen ca. 1905
Carbid schieten oudejaarsdag
Mepperveld mei 2017
Timmerwerkplaats Frensenhoes
Fietsknooppunt 69
Oogstfeest 2018
De Palms

De Lange Möpper) heeft met succes een plan ontwikkeld  voor een “Beweeg Tuin” aan de Bosrand. Op het veld naast de speeltuin zullen 6 of 7 toestellen worden geplaatst waarmee mensen aan hun conditie kunnen werken. Deze manier van bewegen wordt steeds meer populair. Enige begeleiding  goed om te wennen aan de apparatuur en de oefeningen. Remco Wolsink uit Meppen is gekwalificeerd (Cios-opleiding en ruime ervaring als survivalrunner) en bereid die begeleiding te geven. 

Voor kinderen jonger dan 8 jaar zijn de apparaten niet echt geschikt omdat de apparaten voor hen te groot zijn.  Maar verder kan jong en oud, groot en klein oefeningen doen in de Beweeg Tuin. Bij elk van de verschillende apparaten komt een plaatje met uitleg over de oefeningen die je kunt doen om spieren te versterken en uithoudingsvermogen te vergroten.

Het bestuur van de “Lange Möpper” heeft met succes een beroep gedaan op het “Leefbaarheids Fonds” van de gemeente Coevorden en een subsidie  gekregen voor de aanleg van een Beweeg Tuin aan de Bosrand in Meppen. Tijdens de ledenvergadering afgelopen woensdag 26 februari, heeft Bert Bruinsma dit goede nieuws formeel bekendgemaakt. Het plan is rond en de financiering is geregeld. De kosten worden gefinancierd:

·        met een bijdrage uit het Leefbaarheids Fonds Van de gemeente Coevorden,,

·        uit het budget van de Lange Möpper,

·        met een bijdrage van de Huisartsenpraktijk uit Aalden

·        en door Remco Wolsink (Wolsink Tuinhoutmontage).

De jaarlijkse ledenvergadering van de Belangenvereniging heeft verder aan flink wat onderwerpen aandacht besteed. Zoals daar zijn: verkeersveiligheid in het dorp, afvoer rioolwater, overleg tussen Meppen en de Gemeente, onderling overleg tussen Meppen, Aalden, Benneveld, Zweeloo, Wezup en Wezuperbrug, dorpsinitiatieven ter verbetering van de leefbaarheid, nabuurschap, burgerparticipatie en de komende gemeente verkiezingen. De opkomst voor de ledenvergadering was goed, het overleg produktief en de sfeer was, als gebruikelijk, prima.(bron: OEK).