Timmerwerkplaats Frensenhoes
Carbid schieten oudejaarsdag
Oogstfeest 2018
Mepperveld mei 2017
De Prakkehof
Lagere school Meppen ca. 1905
Fietsknooppunt 69
De Palms

Het laatste weekend van november staat alweer 3 jaar in het teken van de Wintermarkt in de schuur bij de familie Karsten aan de Driftweg.
Met recht was het dit jaar een wintermarkt want oh wat was het koud. De wind was erg guur en zelfs de kaarsjes buiten hadden geen zin om te branden. Complimenten aan alle standhouders die het zo goed volhielden. De koffie, thee, glühwein en snert gingen er dan ook goed in. Maar ook dit jaar was het weer een lekker sfeertje en een gezellige drukte.

Het aanbod, van in totaal 25 standhouders, was zeer gevarieerd: unieke kerstballen uit Tsjechië, mooie wijnen, zelfgemaakte kerstversiering, prachtige ingelijste aquarellen, de heerlijkste taarten, insectenhotels, sieraden, brocante, gerookte vis, takken met rode besjes (ilex), pompoen cakejes en zelfgemaakte speculaas. Daarnaast leverde ook de “theeschenkerij”, waar op het eerste gezicht de grootste omzet uit de Glühwein werd gehaald, een belangrijke bijdrage aan de sfeer. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Renate (panfluit) en Herbert (trompet) Ymker die niet alleen hun uiterste best deden de sfeer te verhogen, maar met de financiële bijdrage van de bezoekers een mooi bedrag van € 62,-- ophaalden dat aan Unicef zal worden gedoneerd.
Het aantal pepernoten in de pot dat geraden kon worden t.b.v. ‘het vergeten kind’ bedroeg 297. Er waren twee bezoekers die allebei op 298 gokten en beiden krijgen de kilo snoepgoed.

Uiteraard willen we alle mensen die hebben bijgedragen aan weer een geslaagde wintermarkt hartelijk danken voor hun inzet en/of donatie in welke vorm dan ook en op naar de Wintermarkt van 2015 !

Yolande Karsten
Susan Askes
Mienke Veerkamp